Tехнологичният гигант Alphabet  (Алфабет) планира да добави към своята търсачка Google (Гугъл) функцията

...
Tехнологичният гигант Alphabet  (Алфабет) планира да добави към своята търсачка Google (Гугъл) функцията
Коментари Харесай

Гугъл ще добави в търсачката си чатбот, базиран на изкуствен интелект

Tехнологичният колос Alphabet  ( " Алфабет " ) възнамерява да добави към своята търсачка Google ( " Google " ) функционалността " изкуствен интелект, който беседва с потребителите ". Това заяви в изявление за в. " Уолстрийт джърнъл " основният изпълнителен шеф на корпорацията Сундар Пичай. 

Напредъкът в областта на изкуствения разсъдък ще увеличи опциите на " Google " да извършва многочислени поръчки за информация от разнообразни области на знанието, отбелязва Сундар Пичай, представени от БНР.

Той отхвърли концепцията, че услугата чатбот, основана на изкуствен интелект, съставлява опасност за бизнеса на " Google ", обвързван с търсене на информация, който генерира повече от половината от приходите на " Алфабет ". 

Главният изпълнителен шеф на корпорацията не дава отговор на въпроса по кое време потребителите на търсачката " Google " ще получат правото на свободен достъп до новата й функционалност, основана на изкуствен интелект. 

Сундар Пичай акцентира, че благодарение на новите технологии " Google " продължава да усъвършенства своя чатбот, който е основан въз основата на изкуствения разсъдък " Бард " (Bard).  

" Алфабет " се пробва да се конкурира с различен софтуерен колос - " Майкрософт " (Microsoft), който влага милиарди в плана " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT) - чатбот, създаден от стартъп компанията " Оупън Ей Ай " (OpenAI). Той беше показан през предходната година и закупи известност в целия свят благодарене на гласовата си функционалност, посредством която изкуствен интелект " беседва " с потребителите, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР